Arsenal 2-2 Bayern München: Leandro Trossard redt spannend gelijkspel voor Gunners nadat Harry Kane opnieuw toeslaat

Leandro Trossard redde een 2-2 gelijkspel voor Arsenal tegen Bayern Munich Voetbalshirts in een spannende UEFA Champions League kwartfinale. Bukayo Saka scoorde vroeg in de wedstrijd en Serge Gnabry maakte kort daarna gelijk. Bayern kwam op voorsprong door een strafschop van Harry Kane, die zijn goede reeks doelpunten tegen Arsenal voortzette. De gelijkmaker van Trossard maakt het interessant voor de tweede leg in Duitsland volgende week.

Arsenal en Bayern München hebben in de kwartfinale van de UEFA Champions League met 2-2 gelijkgespeeld in het Emirates. Invaller Leandro Trossard sloeg laat toe en bezorgde de koplopers in de Premier League een adembenemend gelijkspel.

Bukayo Saka maakte na 12 minuten een schitterende openingstreffer voor de thuisploeg, maar de Duitse kampioenen – die in de Bundesliga 16 punten achter staan op Bayer Leverkusen – sloegen sterk terug toen Serge Gnabry na 18 minuten slecht verdedigen afstrafte en met een opportunistische uithaal gelijkmaakte.

En de ploeg van Thomas Tuchel nam een voorsprong in de wedstrijd toen aanvoerder Harry Kane van Engeland na zijn terugkeer in Noord-Londen na 32 minuten koelbloedig een strafschop omzette, nadat Leroy Sane door William Saliba naar de grond was gestuurd na een briljante aanval.

Tottenham-icoon Kane heeft nu 15 doelpunten gemaakt in 20 wedstrijden tegen Arsenal Voetbal en is de grootste doelpuntenmaker tegen de Gunners in het Emirates, met zes doelpunten sinds de opening van het stadion in 2006.

VoetbalOnline Shop

Bayern leek de leiding te hebben in de aanloop naar de tweede wedstrijd in München volgende week woensdag, maar de ploeg van Mikel Arteta redde een knokkend gelijkspel na 76 minuten toen Trossard een uitstekende pass van mede-invaller Gabriel Jesus aannam en de bal laag en hard in het net joeg.

De wedstrijd staat op het spel en de winnaars ontmoeten Real Madrid of Manchester City – die zes doelpunten deelden in een spannend 3-3 gelijkspel in het Bernabeu – bij de laatste vier.
Gespreksonderwerp: Had Arsenal een late penalty moeten krijgen?

TNT Sports-pundits Martin Keown en Rio Ferdinand vinden dat Bukayo Saka te laat werd uitgeschakeld door Bayern-doelman Manuel Neuer in de laatste seconden van de toegevoegde tijd.
“Dat is een penalty,” zei Ferdinand. “Hoe is die niet gegeven? Ik kan niet geloven dat die niet is gegeven. Ik loop rond in ongeloof.”

Voormalig Arsenal Vrouwen Voetbalshirt verdediger Martin Keown was het met hem eens en zei: “Voor mij is dat de hele dag een penalty.”
Te midden van de hectische ontknoping, als je de beelden goed bestudeert, moet je suggereren dat er genoeg twijfel is om te begrijpen waarom de VAR ervoor koos om geen penalty toe te kennen, met Saka die zijn rechterbeen tegen de rechterknie van Neuer leek te gooien toen hij uit zijn doel rende voordat hij naar de grond ging.

De Zweedse scheidsrechter Glenn Nyberg speelde een prima wedstrijd en gaf waarschijnlijk de juiste beslissing, terwijl de VAR de eerste inspectie goedkeurde, zodat het duel voor de return van volgende week nog niet beslist is.

Speler van de wedstrijd – Leroy Sane (Bayern München)
De voormalige vleugelspeler van Manchester City leverde een elektriserende prestatie toen hij de hele avond de defensie van de thuisploeg kwelde tijdens een serie dreigende tegenaanvallen. Gaf Jakub Kiwior een uitglijder toen zijn prachtige loopactie zijn ploeg een penalty opleverde die door Kane werd geconverteerd. Martin Odegaard moest even later van diep in de bezoekende helft terugrennen om hem af te stoppen.

Speler beoordelingen

Arsenal: Raya 6, White 6, Saliba 6, Gabriel 6, Kiwior 5, Odegaard 6, Jorginho 6, Rice 6, Saka 7, Havertz 6, Martinelli 6 Subs: Partey 6, Gabriel Jesus 7, Trossard 7, Zinchenko 6
Bayern München: Neuer 7, Kimmich 7, Dier 7, De Ligt 8, Davies 6, Goretzka 7, Laimer 7, Sane 8, Musiala 7, Gnabry 7, Kane 8 Subs: Coman 6, Guerreiro 6
Hoogtepunten wedstrijd

12′ GOAL! (SAKA) ARSENAL 1-0 BAYERN MUNICH Wat een droomstart van de avond voor de thuisploeg: Saka krult een schitterende finish laag in de hoek van het net na een pass van Ben White in het doelgebied. Boem! Pak aan. Geen kans voor Neuer.

16′ GOUDEN KANS VOOR EEN SNELLE TWEEDE! Ben White op doel. Hij ziet zijn naam in de schijnwerpers staan en schiet recht in de armen van Neuer na een pass van Havertz. Gunners hebben er zin in.

18′ GOAL! ARSENAL 1-1 BAYERN MUNICH (GNABRY) Prachtige afwerking als Bayern slecht uitverdedigen van de bezoekers afstraft en de stand op 1-1 brengt. Leon Goretzka met de pass en prachtige afwerking van Gnabry die op doel racet. De wedstrijd gaat verder.
30′ GOAL! ARSENAL 1-2 BAYERN MUNICH (KANE) Het stond in de sterren geschreven toen Harry Kane opstoomde en de bal laag in de hoek van het doel schoof terwijl Raya naar rechts dook. Dat is opmerkelijk. Bayern leek er helemaal klaar voor, maar plotseling heerst er ongeloof in de Emirates. 2-1 voor de bezoekers.